Janneke Hoekstra

Hallo, ik ben Janneke Hoekstra.

In juni 2014 ben ik gestopt met werken en zijn Harry en ik “terug” naar Leeuwarden verhuisd. Ik vind het heerlijk om “bûten rûn te strúnen”, in de stad, maar vooral in de natuur. Meestal heb ik dan mijn fototoestel bij me: een heerlijk lichte systeemcamera, Olympus OM-D10. Mijn standaardlens is 12-50 mm. met daarbij een macro-knop. Daarnaast gebruik ik af en toe de 75-300 lens, terwijl de 40-150mm lens praktisch ongebruikt is.

Sinds drie jaar ben ik lid van de AFC Leeuwarden, insprirerend om elke twee weken met elkaar foto’s te bespreken of op doe-avonden samen bezig te zijn. Ik realiseer me dan goed dat ik veel plezier heb in het vastleggen van waar ik van geniet, maar dat ik in fotografisch opzicht nog veel kan leren: dit najaar volg ik een basiscursus instelbare camera bij FRB Fotografie.

Fotobewerken? Zo weinig mogelijk, ik probeer met mijn fototoestel situaties vast te leggen, met Adobe-elements maak ik wel uitsnedes en corrigeer licht en contrast, misschien in de toekomst…….

 

Vaak ben ik te vinden op de Waddeneilanden of bij het Wad, misschien nog vaker in NP Alde Feanen. En natuurlijk ook in Ljouwert!

Us lytse Abe is natuurlijk ook een bron van inspiratie…..

Bijgevoegde foto’s zijn zo maar een paar voorbeelden.

 

Heerlijk om de wereld met je fototoestel te observeren,  je krijgt er een andere kijk door!

Helemaal leuk om dat samen te doen met leden van AFC Leeuwarden!