Rene Visser

Toen ik 10 jaar was, ben ik gaan fotograferen. Mijn eerste camera was een Kodak Brownie, 127 welke nog steeds in mijn bezit is. Ik was helemaal gek op motoren en techniek. Daarvan maakte ik dus ook de foto’s zwart wit, later in kleur en veel dia’s. Vervolgens kwamen daar de vakantie foto’s bij en nog later de foto’s van de kinderen.

Na diverse analoge reflex camera’s ben ik in 1992 al begonnen met digitaal. Eerst als aanvulling. Later heb ik een Minolta D7i aangeschaft, waar ik met veel plezier onze reizen naar Zuid-Afrika , Kenia en de zeilvakantie ‘s heb vast gelegd. Hierna is er een Nikon D5000 gekomen waar ik veel plezier mee heb beleeft. Mijn huidige hoofd camera is een Nikon D800 fulframe. Verder vind ik het heerlijk om oude camera’s en lenzen op te knappen of aan te passen. Zo heb ik een Nikon D70 omgebouwd naar infrarood camera.

Na het volgen een paar fotocursussen ben ik  besmet geraakt met het fotografie virus. Ik vind het heerlijk ontspannend om hier mee bezig te zijn. Niet alleen het fotograferen maar ook de technische kant hiervan. Dit gaat van de werking van de lens en camera tot het afdrukken van de foto’s op groot formaat. Van het kiekje tot het eindproduct.

In oktober 2011 ben ik bij de fotoclub gekomen. Het is een gezellige club waarbij ieder zijn eigen richting heeft met fotograferen, maar waar wel met respect voor elkaars werk de foto’s besproken worden. Je leert zo van elkaar en dat trekt mij er in aan. Sinds september 2012 ben ik als voorzitter het bestuur komen versterken, waar ik tot nu toe geen spijt van heb.

Wat fotograferen betreft heb ik een zeer brede interesse. Van macro tot landschap en van mens tot industrie.